tiistai 11. marraskuuta 2014

Minulle tein harmaata

Taas pari kangasta käytetty, jotka olivat odotelleet laatikossa jo useamman kuukauden :) 


Ottobren Sammalikko-legginsien kaavat piirsin ompelukurssilla syksyn alussa, tein koeversion trikoosta, ja nyt uskaltauduin leikkaamaan Ainolasta tilatun joustocollegen lämpimämpiä legginsejä varten. Vähän kavensin nilkoista ja jätin saumavarat pois.


Pilvet halusin eteen ja taakse, eli kangasta piti vähän asetella, ja sitä kului enemmän mitä muuten olisi kulunut. Mutta enpä tajunnut mittailla määrää.


Ompelumerkin ompelin kaarrokkeen ja takalahkeen saumaan.


Pikkasen on korkeavyötäröiset, mutta eipähän pullota makkarat :D ihan mammahousut tulee mieleen :D Ehkä seuraavaksi vois vähän madaltaa tota kaarroketta... Kuminauhan ompelin sinne kiinni saumurilla ja tikkasin kaksoisneulalla päältä, vielä ainakin on kestänyt. Vähän jännää oli kyllä.


Ja sydänjoustiksesta paita :) Halusin tehdä taskun piristykseksi, ja kun kaksoisneulakin oli koneessa jo valmiina, niin sekä kanttaus että tasku on kiinnitetty sillä :) Helma ja hihansuut myös.


Ompelumerkin ompelin etukappaleeseen, se taittuu nyt väärinpäin, muistaisinkohan seuraavaksi ommella sen takakappaleeseen kiinni.


Kaavana Jokatyypinkaavakirja1:n raglanpaita, puolen sentin saumavarat ei ollu tarpeeksi, on aika tiukka nyt. Trikoinen versio oli löysempi. Tarkoitus oli myös leikata takakappale pienemmäksi selkäryppyjen välttämiseksi, mutta unohtui. No ei niitä paljoa tässä mallissa ole.


Kaulus loppupaloista, meinasin ommella tuohon vielä napit ja napinlävet, tukikankaat on valmiina, mutta tykkäänkin siitä noin. Jos kyllästyn tai haluan kauluksen pystyyn, niin ehkä sitten. 

Työt alkaa alle kuukauden päästä, täytyy ommella lisää työvaatteita! (Ja ekasta palkasta uusi ompelukone!?)

4 kommenttia:

  1. Vaaaau, hienoja vaatteita olet hurautellut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) oon kyllä itsekin tyytyväinen, ei oikeestaan moitittavaa kummassakaan :)

      Poista
  2. Ihanat, molemmat! :) Oot kyllä taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)! No jaa, ihan perus, mulla on rima ja tavoitteet aika korkealla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!