tiistai 28. tammikuuta 2014

Sinulle tein laneilla osa 2

Tosiaan niistä ompelulaineista, jolloin olin Espoossa ompelemassa koko kauniin päivän, alkaa olemaan jo useampi viikko, mutta kaikki vaatteet eivät ole siltikään vielä valmistuneet. Yksi body odottaa oikean värisen resorin saapumista, kun se kerkesi loppua kesken. Legginsit odottavat kuminauhan mittaamista oikean kokoiseksi. Ja yksi mekko, jota en edes aloittanut, odottaa aloittamista :)

Mutta on tässä sentään jotain valmistunut omienkin vaatteiden teon ohella :)!


Pieni yökkäri valmistui ensi kuussa (?) syntyvälle kaverin pojalle, Paapiin Siiri ja Myyry on siinä :) Samaa sarjaa hänellä on jo body ja housut, jotka annoin paljon aiemmin jo. Tää onkin tehty kierrätysmateriaaleista, Siiri ja myyry on olleet mun päällä kerran paitana, joka kutistui pesussa. Mustat hihat on isomman tytön pieneksi jääneeksi trikoopaidasta.

Kaavana käytin Villikko-haalaria, joka on edestä umpinainen, ja nepparit haaroissa. Kuten näkyy, niin ompelin haaran umpeen ja lisäsin etukappaleelle taitteelta pari senttiä, jotta sain tuon leikkauskohdan leikattua ja käännettyä. Lyhensin myös lahkeita ja hihoja, koska lisäsin sinne resorit. Lahkeet näyttävät vähän lyhyiltä, toivottavasti kuitenkin on sopiva edes hetken aikaa :) 56cm on koko tässä.


Oma pikkuinen sai Moondrive-haalarin ja siihen sopivan bodyn. 


Kaava on jostain vanhasta kirjastosta lainaamastani kirjasta piirretty, pienin muokkauksin. Tällä kertaa tein ajatusvirheen (mulla on liikaa näitä henkselillisiä vaatteita...) ja ompelin henkselit takaa yhteen ristiin, vaikka niin tehtiin toisessa kaavassa, ei tässä. 


Eihän se nyt hirveästi haittaa, mutta aion silti ratkoa ne irti toisistaan :) Nyt on haalari jo pesussa, ei meillä vaatteet kestä kuin korkeintaan kaksi päivää puhtaina ;) 


Ja bodyssa tuotti taas ongelmia neppareiden asetteleminen, toinen lahje on jälleen suurempi kuin toinen. Vaikka laitoin vain kaksi nepparia, joskus oon laittanut kolme! Täytyy muistaa seuraavaksi mitata tytön reiden ympärys ennenkuin alan neppareita pistelemään...


Pikkasen lörpöttää vyötäröltä, en muistanut kirjoittaa kaavaan ylös, että siitä voisi kaventaa, toi ongelma on ollut aiemminkin. Toisaalta en tiedä olisko sitten vaikeampi pukea, jos se olis tiukempi? Koko oli jo 86cm, koska vastaa ehkä tän nykyajan mitoitusta 80cm. 

Nyt pitäis ottaa projektiksi neidin 1v-juhliin valmistautuminen, kortteja pitäisi tehdä ja valokuva-albumi koota. Kuvaus meillä on myös varattuna, sitä varten tulis miettiä vaatteita sekä hänelle, siskolle, että mulle (mies saa hoitaa vaatteensa itse), ja käydä kampaajalla! Katsotaan maltanko jättää koneet rauhaan :)

1 kommentti:

  1. Ihania kankaita, erityisesti tuo Siiri ja Myyry! Ja niistä tuli ihania vaatteita. :)

    Tuollaiset ompelulanit kuulostaisi niin kivoilta. Vähän olen miettinyt että jättäisin ensi syksynä toisen jumppatunnin pois ja ilmoittautuisinkin ompelukurssille, mutta jossain kohtaa se liikuntakin pitäisi saada hoidettua...

    Mukavia synttärivalmisteluja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!