tiistai 12. marraskuuta 2013

Sinulle olen tehnyt mekkoja


Tuossa oman hameen tekoni jälkeen päätin inventoida tytön kaapin mekkojen osalta, siis niiden joita olen itse tehnyt, ja jotka siellä vielä tällä hetkellä ovat. Inventaarion jälkeen pienimmät on todettu tunikoiksi, mutta jatkavat eloaan samassa pinossa kuin ennenkin :)


Liivimekkoja on helppo ja nopea tehdä. Metsolan Musti-mekko menee vielä tunikana, kun taas Selian Aurinkoinen on jo sopiva mekko. Tämän tein kesällä kyseistä kaavaa suurentaessani, hyvin onnistui, kun on nyt sopiva, kun suurin osa mekoista jää pieneksi :) Tietysti ikävänä puolena näissä 74-80cm mekoissa on se, että jää ikävästi polvien alle kontatessa :( Lähinnä niitä nyt käytetäänkin sitten kyläillessä, jolloin konttaaminen jää vähemmälle :)


Metsolan Helistin-mekon tein tytön 6kk-kuvauksia/juhlia varten, on nimittäin mun lempparikangastani :) Samaa kangasta löytyy kyllä muissakin väreissä, mutta tuo punainen on paras, sen takia säästliäästi käytin sitä tähänkin ja tein takakappaleen punaisesta joustofroteesta. Molemmat singoalla-makot on tehty samalla kaavalla, mutta en muista millä. Kesällä näitä tehtailin, muokkasin yhdestä pienestä vastasyntyneiden mekkokaavasta, sekä Mekkotehtaan isommasta kaavasta. Tämä on siis jomoaa kumpaa kaavaa mukaillen tehty. Bambi-trikoo on Znokin.


Tällä Ottobren kaavalla tein kolme mekkoa, joista ensimmäinen osoittautui liian pieneksi :( Tein sitten kaksi kerralla, vähän eri pituuksin. Kiva ja nätti mekko päällä, mutta kuminauhavyötärö on ihan liian pieni näissäkin, vaikka kaava on 74cm ja vyötärö 80cm-koon mukaan tehty! Näitä meinaan tehdä kyllä vielä lisää, matalat kangaspalat saa näihin kulumaan hyvin, mutta vasta lähempänä todellista tarvetta, jotta voin mitata vyötärön oikean kokoiseksi.


Tämän tein nyt syksyllä, ja väärää "Framilonia" käyttäen. Yllättävän hyvä tuli kuitenkin! Tykkään tästäkin Bambi-trikoosta hurjasti, siksi tilasinkin sitä ihan kunnolla :) Malli on Ottobresta, olikohan vuoden 2013 kesä-numero? On tosi kiva nyt syksyllä päällä, kun alle saa pitkähihaisen, muttei silti ole perus-liivimekko. Konttaminenkin onnistuu, kun helma pysyy pussimaisena polvien yllä :)


Ja tässä nyt hihojen kavennuksen kokenut mekkokin, vieressä 62cm mekko, nykyisin tunika. Tämäkin ensimmäisten mekkojen joukossa, kesän alussa tehty, jolloin Framilonin puuttuessa korvasin hihojen rypytykset käyttämällä kuminauhaa alalankana. Näin ne myös joustavat kivemmin, joten vielä voidaan käyttää :) Ottobren kaavalla tämäkin tehty, samalla kuin se ristiäis-lahjaksi antamani mekkokin. On kiva kaava, vaikka Framilonilla hihojen rypyttäminen onkin oma lajinsa...


Tämä on syksyn Ottobresta, kesällä tein tän ja tytön serkulle samanlaisen, mutta isomman. Se olikin rutkasti isompi, eli ei pääsekään tytöt samaan aikaan käyttämään näitä :( Tää 74cm koko on ollut sopiva, on ehkä pitkä, mutta ei liian leveä. Pääntien kanttaukset näyttää hirveiltä... 

Siinä taisi olla kaikki tällä hetkellä kaapissa olevat mekot, siis itsetehdyt :) Lisäksi on muutama kaupasta ostettu mekko/hame, eli ei tytöltä mekkoja puutu ;) 

Loppuun vielä siskon tytölle pikasurauttamani Metsolan Auto-hame:


Helppo, nopea ja nätti päällä! Näitä täytyy tehdä lisää :)

1 kommentti:

  1. Oii vitsi toi helistin-kangas on ihanaa! Oot kyllä niin taitava että oksat pois! Kadehdin tollasia ompelutaitoja, niin ihania vaatteita oot tehnyt itsellesikin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!