perjantai 18. lokakuuta 2013

Sinulle tein, kun täytit 8kk

Mulla on nyt siis maan mainioin olo :D niin onnistunut! Oon supertyytyväinen uusimpaan ompelukseeni, collegejumpsuitiin, jota nuorimmainen tyttöni tarvitsi. Sai sen nyt 8kk-lahjaksi, kun äsken sen päikkärien aikaan valmiiksi sain :) Tiistaina aloitin, eli ei tässä nyt niin kauaa mennyt :) Aamulla soviteltiin:




Kaavan pohjana on Ottobren 1/13 lehden Villikko-haalari, johon leikkasin vetoketjulle paikan, tein pitsisomistellun taskun, lisäsin rypytetyn kauluksen sekä hiha- ja lahkeensuuresorit. Leveys on 80cm, mutta pituus 74cm, josta käytännössä tuli 80cm kun lisäsin ne resorit :) 




Kaulusta voi pitää sisällä ollessa auki, mutta jos haluaa kaulalle suojaa ulos mentäessä, voi cetoketjun vetää loppuun asti kiinni :)


Jätin kaulukseen tilaa ettei vetoketju mene niin helposti suuhun, eli se loppuu n.puolessa välissä kaulusta :) Kaulus oli loppujen lopuksi yllättävän helppo tehdä, vaikka sen suunnitteluun menikin aikaa (nokun en tiennyt ihan, että millaisen haluan), ja rypytyksenkin keksin viime metreillä. Sen verran kiva kuitenkin on, että varmaan tulen toistekin käyttämään ideaa :)

Huonosti onnistuin kuitenkin vetoketjussa, tai lähinnä sitä ympäröivässä resorissa, koska college meni toiselta puolelta rypylle. Alunperin en ollut suunnitellut tuohon resoria, joten ompelin sen löysällä suoralla kiinni, jotta saisin irrotettua. Se näytti kuitenkin niin kivalta, että päätin jättää sen siihen. Tukikankaan olin kuitenkin silittänyt vain collegeen kiinni, joten olisko nää molemmat virheet johtanu sitten tohon kupruiluun. No, en usko, että sitä käytössä huomaa.

Toinen ajatuskatkos tapahtui, kun leikkasin resoreita tytön nukkuessa aamu-päikkäreitä. Mittailin ja mallailin miten saisin resorin riittämään (ruskea resori olis ollu kivempaa, mutta sitä ei ollut tarpeeksi) ja samalla unohdin leikata palat oikean muotoisiksi. Niinpä ne on nyt vaan suorat putket. Toivottavasti ei huomaa käytössä...

Päikkäreiden jälkeen saatiin haalari päälle :)




Aika ihania on molemmat <3









4 kommenttia:

  1. Kyllä. Molemmat on ihania. Hurmaava tuo tasku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Mä vielä mietin, että laitanko pitsiä vai en, mutta onneksi laitoin, tykkään siitä noin :)

      Poista
  2. Hieno haalari ja suloinen lapsi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!