sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sinulle tein lahjaksi, kun synnyit

Auringonsäde maahan koski,
syntyi soma nukkaposki.
Tuli tähän maailmaan,
sydän iloa tulvillaan.


Tällaisen paketin saavat keskiviikkona toisen lapsen saaneet vanhemmat :)


Paketti on kierrätetty LivBox-laatikosta, koristeltu Ikean lahjapaperilla ja teipillä, sekä pitsiteipillä, jota ostin Helsingin käsityömessuilta viime kuussa. 


Sisältä paljastuu viikonlopun ompelukseni, sekä kameran taakse jääneet pienet trikoohanskat pienen sormien suojaksi :)


Tämän bodyn olin ommellut jo aikaisemmin, ja se kaipasi jotain muutakin ollakseen mieleiseni lahja :) Tilasin keskiviikkona Pienestä hattutehtaasta ihanaa velouria, josta oli tarkoituksena tehdä housut. Paketti saapui jo torstaina (!!), ja perjantaina pesun jälkeen housusuunnitelmat muuttuivatkin liivimekoksi.


Kaava on oma, kaupan liivimekosta mitoitettu. Lisäsin tähän taskut (niitä on nyt ilmeisesti pakko saada kaikkialle) ja laitoin samaa trikoota kuin bodyssa niihin. Tarkoitus oli tehdä napit, mutta napinlävet ei oo mun vahvin kohta, ja sydän-napit olisi vaatineet niin isot lävet, että mekosta olisi tullut ruma... Joten...


...nepparit! Mullahan oli niitä valkoisia vielä, ja tässä ne ei yhtään haittaa, kun ei näy :) Nappi on ommeltu nepparin päälle, joten nepparit jää piiloon :) Jos mekko on mieluisa, niin nepparin voi lisätä vielä ylemmäs, jolloin käyttöikä pitenee :) 

Tässä lähikuvassa muuten näkee, kuinka kädenjälki on resorikanttauksissa parantunut...ehkä joskus kehtaan laittaa niitä vanhempiakin tuotoksiani tänne esitteille ;) Nyt uskalsin jopa ommella pinkillä langalla, vaikka tiesin, että erottuu! On mekossakin silti vielä parantamisen varaa, ylävarat jäi liian lyhyiksi esim. 


Settiin ompelin lisäksi pienen pipon, johon lisäsin resorin reunaan :) Ite oon tykännyt tuosta tavasta, pipo on helpompi pukea päälle ja pysyy päässäkin paremmin. Velour kun ei hirveästi jousta. En laittanut vuorta tähän, jotta pipoa voi pitää sisälläkin. Malli on kruunupipo, joka löytyy täältä: http://makamarr.blogspot.fi/2011/05/kuinka-saada-aikaan-kruunupipo.html

Toivottavasti lahja on mieluisa :)

7 kommenttia:

  1. Onpa kauniita ja lämpöisiä värejä, kuten ajatuksiakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös :) ei sitä ihan perus-vaaleanpunaista, mutta ei liian kirkastakaan :)

      Poista
  2. Vau miten hienoja! Erityisen upea on tuo liivimekko - ja hatunnosto itsetehdyistä kaavoista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Toivottavasti tyttövauvoja tulis enemmänkin, teen tolla kaavalla mielelläni, kun on monikäyttönen. Oma tyttö piti samaa mekkoa tunikana vielä pari viikkoa sitten ;)

      Poista
    2. Siis samalla kaavalla tehtyä omaa mekkoaan :D

      Poista
  3. Aivan ihana mekko! Oot kyllä taitava! Tosi kiva että löysin blogisi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata :)! Ja kiva kun löysit, vierailehan toistekin :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!